Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné piškoty – základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnné piškoty – základní recept

27 min 12 min Střední 60 kusů

Taky jste v dětství milovali piškoty? Zkuste si je místo v obchodě opatřit doma v kuchyni. Mlsat je pak můžete samotné, natřené marmeládou nebo využité v nejrůznějších dezertech.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

13 kcal 1g Bílkoviny 0g Tuky 2g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, stevie, kyprici-prasek-do-peciva, vejce, kokosovy-cukr, sul

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 170 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

Špaldovou mouku prosejte do mísy, přidejte k ní stévii a kypřicí prášek a promíchejte.

V misce vyšlehejte žloutky s kokosovým cukrem.

Ve vyšší mixovací nádobě vyšlehejte tuhý sníh z bílků a špetky soli.

Žloutkovou směs přidejte do mísy s moukou a dobře promíchejte. Do vzniklé hmoty opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Vezměte si lžičku a z hotového těsta s ní na vyloženém plechu tvořte malá kolečka. Množství ingrediencí vystačí na cca 60 piškotů.

Plech přemístěte do trouby a pečte 10–12 minut při 160–170 °C.

Upečené piškoty nechte vychladnout a podávejte (případně využijte v jiném receptu).