Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné madlenky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnné madlenky

35 min 10 min Snadné 12 kusů

Čajové pečivo, které vám popřeje bon appetit. Takové jsou francouzské madlenky a my jsme jejich recept trochu vyladili, abyste se nemuseli příliš bát o svou linii. Díky celozrnné mouce, javorovému sirupu a kokosovému oleji se nebudete bát udělat jednu várku navíc. Navíc příprava a realizace je snadná a k čaji si je dáte už za půl hodinky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, mandlove-mleko, javorovy-sirup, citron, vejce, vanilkovy-extrakt, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, jedla-soda

Instrukce

V misce si vyšlehejte kokosový olej, mandlové mléko, javorový sirup, citronovou kůru , vejce a vanilkový extrakt. Šlehejte důkladně metličkou po dobu alepsoň 2 minut, dokud směs nezvětší svůj objem.

Do druhé mísy prosijte špaldovou mouku, prášek do pečiva i pečicí sodu. Obsah obou mís spojte a vyšlehejte hladké těsto.

Troubu předehřejte 190 °C.

Připravte si formu na madlenky. Každou vymažte kokosovým olejem a vysypte celozrnnou moukou. Připravené těsto si přelijte do nádoby se zobáčkem a těsto nalévejte do formičky směrem od širšího průměru madlenky k užšímu.

Naplňte všechny formičky a plechem bouchněte o kuchyňskou linku, aby praskly případné bublinky. Plech přemsítěte do předehřáté trouby a madlenky pečte při 190 °C 10 minut.