Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné linecké

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celozrnné linecké

550 min 10 min Snadné 35 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

72 kcal 1g Bílkoviny 4g Tuky 6g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, maslo, vejce, trtinovy-cukr, marmelada-bez-cukru

Instrukce

Všechny ingredience kromě marmelády a 50 g mouky na pomoučení smíchejte ve větší míse a vypracujte kompaktní těsto.

Hotové těsto a nechte v lednici 6–8 hodin (nejlépe však do druhého dne) odležet.

Druhý den těsto vyndejte z lednice, posypte si vál 50 g mouky a předehřejte si troubu na 165–175 °C.

Těsto na pomoučeném vále prohněťte rukama a vyválejte na cca 3 mm silnou placku. Připravte si vykrajovátka a z placky vykrajujte kolečka nebo jiné tvary. Plech si vyložte pečicím papírem a vyskládejte jej vykrojeným cukrovím.

Cukroví dejte péct na 10 minut do předehřáté trouby na 165–175 °C.

Po upečení nechte cukroví vychladnout (cca 45 minut) a slepte marmeládou. Takto připravené cukroví vydrží v chladném prostředí až 3 týdny.