Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné lasagne

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celozrnné lasagne

40 min 30 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

492 kcal 43g Bílkoviny 18g Tuky 36g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, olivovy-olej, hovezi, rajcata, bazalka, oregano, celozrnne-testoviny, cottage-syr, parmazan, mozzarella, sul, pepr

Instrukce

Cibuli nakrájejte najemno a česnek nastrouhejte na jemném struhadle.

Následně si ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek a opékejte 2 minuty.

Poté do hrnce přidejte mleté maso, sůl a pepř a vše opékejte dalších 4–5 minut.

Následně přidejte rajčatový protlak, sušenou bazalku a oregano a vše opékejte ještě 1 minutu.

Poté přidejte krájená rajčata z plechovky, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 8–10 minut na středním plameni.

Mezitím si předehřejte troubu na 190 °C a nachystejte si zapékací mísu (30 cm × 40 cm).

Jakmile se dovaří masová směs v hrnci, odstavte hrnec z ohřevu, připravte si zapékací mísu, lasagne a cottage a začněte do mísy vrstvit jednotlivé ingredience: nejprve do mísy navrstvěte ¹⁄₃ celkového množství lasagní, na tuto vrstvu rozprostřete ¹⁄₃ masové směsi a na masovou směs pomocí lžičky dejte ½ cottage.

Stejným způsobem vytvořte další 2 patra zmíněných vrstev v uvedeném pořadí, přičemž ve patře už nepoužijete cottage (který jste spotřebovali již ve patře) – namísto toho závěrečnou vrstvu masa posypte strouhaným parmazánem.

Následně celou mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 10–12 minut při 190–200 °C.

Mezitím si na hrubém struhadle nastrouhejte mozzarellu a nakrájejte si nahrubo čerstvou bazalku.

Po vytažení z trouby lasagne posypte nastrouhanou mozzarellou, rozdělte na 6 porcí a podávejte s nakrájenou bazalkou.