Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné krekry

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celozrnné krekry

55 min 20 min Střední 30 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

69 kcal 2g Bílkoviny 3g Tuky 8g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesna-mouka, pohankova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, olivovy-olej, podmasli, mleko, mak, sezamova-seminka, chia-seminka, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

V hlubší míse smíchejte všechny mouky, kypřicí prášek, sůl, olivový olej, podmáslí a mléko. Do vzniklého těsta zapracujte mák, sezamová a chia semínka.

Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odležet.

Po 30 minutách těsto vyválejte na pomoučeném vále na tloušťku 3 mm.

Plech vyložte pečicím papírem. Vyválenou placku z těsta přemístěte na plech a rozkrájejte na cca 30 stejných dílků.

Dejte do trouby a pečte při 170−180 °C po dobu 20 minut.

Upečenou placku nakrájejte na 30 stejně velkých kousků a podávejte.

* Pohanková mouka má vysoký obsah draslíku, vápníku, železa a zinku. Je vhodná při detoxikaci organismu a pomáhá při žaludečních vředech.

Poznámky

Domácí krekry si skvěle rozumí s guacamole. Recept najdete zde na webu.