Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné koblížky pečené v troubě

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnné koblížky pečené v troubě

110 min 10 min Náročné 18 kusů

Vyzkoušejte náš vylepšený recept na koblížky z celozrnné mouky, který tradiční a více kalorické ingredience vyměnil za zdravější alternativy. A navíc nejsou smažené, ale pečené v troubě. Uvidíte, že si je zamilujete.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

181 kcal 4g Bílkoviny 5g Tuky 30g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, drozdi, trtinovy-cukr, prepustene-maslo-ghee, ovesne-mleko, vanilkovy-extrakt, vejce, stevie, marmelada-bez-cukru

Instrukce

Do větší mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme 10g třtinového cukru a 2 lžíce másla.

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

Poté přidáme do mísy rozehřáté máslo, mléko, vanilkový extrakt, vaječné žloutky a stévii.

Těsto důkladně prohněteme. Opět přikryjeme a dáme na cca 1 hodinu kynout.

Hotové těsto vyválíme na pomoučené lince, aby bylo silné 5 mm a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.

Doprostřed každého kolečka dáme lžičku marmelády a přikryjeme jiným kolečkem.

Pomocí prstů spojíme okraje.

Takto pokračujeme se zbylým těstem.

Hotové koblihy dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 190°C.

Vykynuté koblížky dáme do trouby a pečeme při 190°C cca 10 minut.

Hotové koblížky můžeme poprášit sypkou stévii a ihned konzumovat.

Pozn. Celozrnné koblížky pečené v troubě nebudou samozřejmě tak nadýchané a mastné jako ty, které kupujeme v obchodě.