Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné gnocchi s houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnné gnocchi s houbami

80 min 40 min Střední 4 porce

Máte doma hub jak po dešti a chcete si udělat pořádné a poctivé jídlo? Domácí gnocchi z celozrnné mouky s houbovou omáčkou jsou to pravé houbové. Založte s dětmi gnocchi manufakturu a sledujte, až v hrnci vyplavou. Budete z nich mít mnohem větší radost.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

506 kcal 21g Bílkoviny 12g Tuky 71g Cukry

Suroviny

houby, brambor, repkovy-olej, ricotta, tymian, spaldova-mouka, vejce, sul

Instrukce

Houby dejte do misky s vodou (vody použijte co nejméně) a dejte alespoň na 30 minut bokem.

Brambory ve slupce dejte do hrnce, přilijte studenou vodu a na silném plameni přiveďte k varu. Poté plamen snižte na mírný stupeň a brambory uvařte (cca 30 minut).

Mezitím si na pánvi rozehřejte řepkový olej, houby sceďte a orestujte (10 minut na mírném až středním plameni). Poté je stáhněte z plotny, přidejte ricottu a tymián a dejte stranou.

Uvařené brambory sceďte, oloupejte a rozšťouchejte. Přidejte mouku, sůl a vejce, vše promíchejte a vytvořte těsto.

Vezměte si část těsta a rukama ji vyválejte „jako na hada“. Z těsta odkrajujte noky (cca 1 cm dlouhé) a shora na každý nok zatlačte vidličkou. Takto postupujte i se zbylým těstem.

Noky vařte v osolené vroucí vodě na středním plameni. Hotové jsou, když vyplavou na povrch (cca 4–5 minut).

Hotové gnocchi smíchejte s ricottovou směsí a podávejte.

Poznámky

Podávejte posypané čerstvou petrželovou natí.