Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné dýňové lívance

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnné dýňové lívance

26 min 16 min Střední 12 kusů

Dostali jste chuť na lívance? Co kdybyste je dneska udělali trochu jinak? Máme pro vás recept na lívance z dýně, které jsou nadýchané, vláčné, nelepí se a ani nejsou nacucané olejem. Skvělý tip, když vám zbyde kus dýně a vy nevíte, co s ní.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

87 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 12g Cukry

Suroviny

vejce, med, kokosovy-olej, dynove-pyre, mleko, bily-jogurt, celozrnna-mouka, skorice, kyprici-prasek-do-peciva

Instrukce

Vejce, med, kokosový olej a dýňové pyré smíchejte v míse a vypracujte jednolitou hmotu. Do té následně přimíchejte mléko a jogurt.

V jiné míse smíchejte celozrnnou mouku se skořicí a kypřicím práškem.

Obě směsi spojte a nejlépe ještě promixujte tyčovým mixérem, aby v těstu nezůstaly žádné hrudky.

Nasucho si rozpalte nepřilnavou pánev a z připraveného těsta na ní postupně tvořte placičky, které opékejte cca 2 minuty z každé strany na mírném až středním plameni. Z uvedeného množství ingrediencí vznikne cca 12 lívanců.

Po upečení lívance ihned podávejte.