Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnná pizza s červenou řepou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnná pizza s červenou řepou

210 min 75 min Náročné 4 kusy

A je tu s námi opět naše červená kráska – červená řepa :). Jak ji dnes použijeme? Trochu netradičně - na celozrnné pizze! A bude to lahoda. Nevěříte? Zkuste ji a dejte nám vědět. Příprava zabere trochu více času, ale až ochutnáte a na jazyku se Vám rozplyne kombinace řepy, rajčat, feta sýr a vlašských ořechů, nebudete litovat :).

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

940 kcal 28g Bílkoviny 33g Tuky 125g Cukry

Suroviny

susene-drozdi, trtinovy-cukr, mleko, spaldova-mouka, zitna-mouka, oregano, bazalka, cesnek, olivovy-olej, cervena-repa, cibule, rajcata, lahudkove-drozdi, feta-syr, vlasske-orechy, sul, pepr

Instrukce

Sušené droždí, třtinový cukr a mléko smíchejte v hrníčku a nechejte vzejít kvásek (zabere to zhruba 15 minut).

Ve velké míse smíchejte obě mouky, sůl, oregano, bazalku, česnek a 2 lžičky olivového oleje a přilijte trochu šťávy z červené řepy.*

Přimíchejte kvásek a zapracujte jej do těsta. Těsto propracovávejte alespoň 10 minut.

Těsto přikryjte utěrkou a nechejte kynout alespoň 1,5 hodiny na teplém místě.

Mezitím si připravte omáčku: Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Přidejte rajčatový protlak a rajčata z konzervy, osolte a opepřete.

Směs na mírném plameni prohřívejte cca 10 minut, poté dochuťte lahůdkovým droždím a odstavte.

Troubu předehřejte na 250 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Vykynuté těsto rozdělte na 4 části.

Těsto postupně rozválejte do kruhu, přesuňte na připravený plech, potřete připravenou omáčkou a poklaďte nakrájenou řepou.

Pečte 10–15 minut na 190–200 °C, poté posypejte fetou, ořechy a čerstvými lístky bazalky a podávejte. Stejným způsobem postupujte u dalších částí těsta.

* Pokud předvařenou řepu koupíte, můžete využít přebytečnou šťávu ze sáčku. Jinak postačí kousek uvařené řepy rozmixovat s trochou vody a těsto obarvit.