Myslíte, že už znáte všechny bábovky světa? Tak s touhle bezlaktózovou makovou bábovkou ze špaldové mouky jste ještě zaručeně neměli tu čest. Nenajdete v ní ani zrníčko rafinovaného bílého cukru, protože sladkost jí dodává med, a klasické těžké mouky v ní nahrazuje celozrnná špaldová. Mák je navíc česká superpotravina, kterou bychom měli jíst co nejčastěji. A kde nejvíc chutná? No přeci v moučnících.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Celozrnná maková bábovka
85 min
60 min
Střední
20 porce
Recept
Výživové hodnoty
159 kcal
6g Bílkoviny
7g Tuky
22g Cukry
Suroviny
- 10 g kokosového oleje (na vymazání formy)
- 30 g celozrnné špaldové mouky hladké (na vysypání formy)
- 160 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 80 g mletého máku
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžičky jedlé sody
- 5× vejce
- 2 lžíce medu
- 40 g kokosového oleje (rozpustit)
- 1 lžička mandlového extraktu
- 100 ml ovesného mléka (lze nahradit jiným mlékem)
- špetek sůl