Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnná bruschetta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celozrnná bruschetta

22 min 10 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

157 kcal 6g Bílkoviny 7g Tuky 16g Cukry

Suroviny

rajcata, cesnek, bazalka, balzamiko-ocet, olivovy-olej, celozrnny-chleb, sul

Instrukce

Rajčata omyjte a nakrájejte na kostky. Stroužky česneku oloupejte a utřete. Bazalku nasekejte nahrubo.

V menší misce smíchejte na kostky nakrájená rajčata, utřené stroužky česneku, nahrubo nasekanou bazalku, balzamikový ocet, olivový olej a sůl.

Bruschettu opékejte nasucho na pánvi z každé strany 1 minutu při mírném plameni.

Na každou opečenou bruschettu lžící navrstvěte připravenou rajčatovou směs a podávejte.

*Bruschetta je tradiční italská forma předkrmu z čerstvého pečiva, masitých rajčat a kvalitního olivového oleje.