Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

35 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

102 kcal 7g Bílkoviny 2g Tuky 14g Cukry

Suroviny

jablko, mrkev, celer, tvaroh, smetana, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte větší misku.

Jablko s mrkví oloupejte a nahrubo nastrouhejte do připravené misky. Následně sceďte sterilovaný celer, nakrájejte jej na menší kousky a vložte také do misky. Poté přidejte tvaroh a zakysanou smetanu, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.

Vzniklou pomazánku přemístěte do uzavíratelné nádoby, nechte ji alespoň 20 minut odležet v chladu a podávejte.

Pomazánku skladujte v lednici, kde vám vydrží 2–3 dny.

Poznámky

TIP: Hotovou pomazánku podávejte nejlépe na celozrnné

bagetě.