Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celerová pomazánka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celerová pomazánka

10 min 0 min Snadné 6 porce

Zkoušeli jste už celer za syrova? Tato zelenina většinou tvoří spolu s mrkví základ do oblíbeného vývaru. Skvěle si na něm však můžete pochutnat i třeba v pomazánce. Najemno nastrouhaný ve spojení s ostatními ingrediencemi funguje dokonale. Vyzkoušejte sami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

115 kcal 6g Bílkoviny 6g Tuky 9g Cukry

Suroviny

celer, jablko, vejce, cibule, jarni_cibulka, smetanovy-syr, bily-jogurt, horcice, petrzelova_nat, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Celer očistěte, zbavte slupky a najemno nastrouhejte. Jablko omyjte a i se slupkou nastrouhejte nahrubo. Vejce nastrouhejte nahrubo.

Cibuli nakrájejte najemno a jarní cibulku na tenká kolečka.

Veškeré ingredience smíchejte ve středně velké míse, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Pomazánku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici a spotřebujte do 3–4 dnů.

Poznámky

Podávejte s kváskovým chlebem nebo jakýmkoliv celozrnným pečivem.