Zkoušeli jste už celer za syrova? Tato zelenina většinou tvoří spolu s mrkví základ do oblíbeného vývaru. Skvěle si na něm však můžete pochutnat i třeba v pomazánce. Najemno nastrouhaný ve spojení s ostatními ingrediencemi funguje dokonale. Vyzkoušejte sami.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Celerová pomazánka
10 min
0 min
Snadné
6 porce
Recept
Výživové hodnoty
115 kcal
6g Bílkoviny
6g Tuky
9g Cukry
Suroviny
- 300 g bulvového celeru
- 1× libovolné menší jablko (cca 80 g)
- 2× vejce velikosti M (uvařit natvrdo)
- 1× menší žlutá cibule
- 1× jarní cibulka
- 100 g smetanového sýra
- 50 g jogurtu holandského typu (3,5 % tuku)
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce najemno nakrájené čerstvé petrželové natě (nebo 1 lžička sušené)
- šťáva z ½ většího citronu
- sůl
- pepř