Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čekankový salát s fenyklem a zeleným jablkem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Čekankový salát s fenyklem a zeleným jablkem

10 min 0 min Snadné 2 porce

Rádi byste ze pustili do zdravého stravování? Na nic nečekejte a pusťte se do příprav našeho salátu :). Jeho hlavní ingredience – červená čekanka a fenykl obsahují řadu zdraví prospěšných látek a kromě lepšího pocitu Vám pomůžou i s posílením imunity a trávením.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

439 kcal 8g Bílkoviny 31g Tuky 31g Cukry

Suroviny

bily-jogurt, vinny-ocet, olivovy-olej, horcice, med, sul, pepr

Instrukce

Listy čekanky a římského salátu natrhejte.

Fenykl zbavte vrchní tvrdé slupky. Zelené výrůstky připomínající kopr odkrojte a ponechejte na ozdobu. Jablko zbavte jádřinců. Fenykl i jablko nakrájejte na tenké plátky.

Na talíř postupně naskládejte natrhanou čekanku a římský salát, pak plátky fenyklu a jablka.

Vše posypejte pekanovými ořechy a rozinkami a ozdobte fenyklovými třásněmi.

Všechny ingredience na dresink smíchejte. Podávejte se salátem.