Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čedarové krekry s batáty

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Čedarové krekry s batáty

50 min 15 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

84 kcal 4g Bílkoviny 2g Tuky 12g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mleta-paprika, cedar, batatove-pyre, voda, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Všechny uvedené ingredience přemístěte do výkonného mixéru (popřípadě zpracujte řádně rukama).

Těsto mixujte po krátkých intervalech tak dlouho, dokud se nepropojí a nezačne se lepit na ostří nože. Mixér vypněte, těsto opatrně přendejte do větší mísy a dejte na 15 minut chladit do lednice.

Poté těsto rozválejte na pomoučeném vále na zhruba 2 mm silnou placku. Rádýlkem nebo nožem placku rozkrájejte na čtverce (nebo jiné tvary dle libosti) a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Plech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 15 minut při 170–180 °C.