Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Casserole z máslové dýně

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Casserole z máslové dýně

69 min 49 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

420 kcal 25g Bílkoviny 24g Tuky 29g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, olivovy-olej, hovezi, mleta-paprika, rajcata, kokosove-mleko, maslova-dyne, bazalka, koriandr, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a česnek nakrájejte najemno, vyložte si pečicím papírem plech nebo zapékací mísu (30 cm × 40 cm) a dejte předehřívat troubu na 180 °C. Následně si ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte mleté maso, mletou papriku, sůl a pepř, promíchejte a vše opékejte dalších 4–5 minut.

Nakonec přidejte rajčata z plechovky a kokosové mléko, ztlumte plamen na mírný stupeň a směs nechte provařit 5–6 minut.

Mezitím si nachystejte nastrouhanou dýni a rukama ji po menších dávkách naskládejte na vyložený plech či do zapékací mísy, kde z jednotlivých hromádek dýně tvarujte hnízda o šířce 7–8 cm s prohlubní ve středu. Celkem by vám mělo vzniknout přibližně 9 hnízd.

Jakmile se dovaří masová směs, přelijte ji menší naběračkou do dýňových hnízd.

Až naplníte všechna hnízda, vložte plech či zapékací mísu do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C.

Mezitím si nahrubo nakrájejte bazalku a koriandr.

Zapečenou směs posypte nakrájenými bylinkami, rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

TIP: Pokud neseženete čerstvou bazalku a koriandr, můžete použít sušenou variantu – v takovém případě bylinky přidejte do směsi v hrnci společně s mletým masem, mletou paprikou, solí a pepřem.

*K přípravě tohoto pokrmu dobře poslouží i špagetová dýně –

tu však musíte nejprve upéct: celou dýni rozkrojte napůl, vložte do trouby a pečte 25–30 minut při 200 °C.