Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Carpaccio z červené řepy

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Carpaccio z červené řepy

15 min 0 min Snadné 4 porce

Carpaccio z hovězího masa všichni známe, ale slyšeli jste už o carpacciu z červené řepy? Je to vynikající odlehčená verze klasiky, kterou ocení nejen vegani, vegetariáni a milovníci červené řepy.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

79 kcal 2g Bílkoviny 4g Tuky 9g Cukry

Suroviny

cervena-repa, olivovy-olej, kardamom, balzamiko-ocet, citron, rukola, sul, pepr

Instrukce

Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na kolečka o tloušťce 2–3 mm. Kolečka řepy poté rovnoměrně naskládejte na servírovací talíř.

Připravte si zálivku. V misce vyšlehejte olivový olej, kardamom, balzamikový ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Nakrájenou řepu pokapejte zálivkou, posypejte rukolou a podávejte.

Poznámky

Carpaccio chutná nejlépe s kousky kozího sýra. Před podáváním jej můžete posypat také černými olivami nebo hrstí klíčků.