Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cappuccino mléčná rýže

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cappuccino mléčná rýže

45 min 40 min Snadné 2 porce

Už postrádáte inspiraci, co dobrého si připravit k snídani? Máme pro vás tip na originální pochoutku, která potěší všechny milovníky kávy. Cappuccino mléčná rýže udělá vaše ráno ještě o něco lepší.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

155 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 29g Cukry

Suroviny

mandlove-mleko, kava, vanilkovy-extrakt, med, skorice, ryze, sul

Instrukce

V hrnci smíchejte mandlové mléko, espresso, vanilkový extrakt, med, skořici a špetku soli.

Do vzniklé směsi přisypte rýži, promíchejte a obsah hrnce přiveďte k varu.

Ztlumte plamen na střední stupeň a směs nechte vařit cca 35⁠–⁠40 minut do změknutí rýže.

Hotovou mléčnou rýži rozdělte do 2 misek a podávejte nejlépe se sezónním ovocem a řeckým jogurtem oslazeným medem.

Poznámky

Mléčnou rýži můžete připravit i z předem uvařené rýže, která vám zbyla z jiného jídla: Rýži nechte nejprve cca 5 minut prohřát v mandlovém mléce, poté přidejte všechny ostatní ingredience a podávejte.