Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Candát se špenátem, mandlemi a jablkem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Candát se špenátem, mandlemi a jablkem

24 min 9 min Snadné 4 porce

Candát se řadí mezi ty nejlahodnější a nejjemnější ryby. Když k němu přidáte ještě salátek se špenátem, mandlemi a jablkem, zažijete doslova symfonii chutí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

504 kcal 45g Bílkoviny 32g Tuky 9g Cukry

Suroviny

candat, kmin, olivovy-olej, prepustene-maslo-ghee, sul, pepr

Instrukce

Nejprve připravte salát. Cherry rajčátka rozdělte na poloviny, baby špenát nasekejte nahrubo a jablko nakrájejte na tenké plátky. Vše smíchejte v salátové míse a přidejte plátkové mandle.

Dresink na salát připravte smícháním 2 lžic olivového oleje, 1 lžičky balzamikového octa a 1 lžíce javorového sirupu. Salát zalijte dresinkem a promíchejte.

Candáta opláchněte vodou, osušte a potřete kmínem, pepřem a solí.

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje společně s přepušteným máslem. Do pánve vložte candáta kůží dolů a opékejte při středním plameni 4 minuty.

Poté filety otočte, opékejte dalších 5 minut a hned stáhněte z plotýnky.

Opečené filety se salátem rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

K candátu se salátem můžete podávat quinou, rýži nebo například bulgur jako přílohu.