Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Candát s hráškovým pyré

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Candát s hráškovým pyré

100 min 30 min Snadné 2 porce

Všichni už víme, že candát je pochoutka...co je překvapení tohoto receptu je hráškové pyré! Máta a kopr dodají pyré zajímavý šmrnc a vy tak budete s tímto neobvyklým pokrmem rázem za šéfkuchaře.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

528 kcal 48g Bílkoviny 18g Tuky 36g Cukry

Suroviny

candat, hrasek, cibule, brambor, slunecnicovy-olej, zeleninovy-vyvar, kopr, mata, sul, pepr

Instrukce

Candáta vyndejte alespoň hodinu předem z lednice, aby maso mělo pokojovou teplotu.

Hrášek dejte do mísy, zalijte teplou vodou a nechte rozmrazit. Pak jej nechte na cedníku okapat.

Cibuli a bramboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

Rozehřejte olej a nakrájenou cibuli a bramboru na středně silném plameni orestujte dozlatova.

Přidejte hrášek, zalijte vývarem a vařte 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

K uvařené směsi přidejte kopr a mátu a rozmixujte na jemný krém. Podle chuti osolte a opepřete.

Candáta nakrájejte na filety. Potřete olejem, rozpalte pánev a filety na středně silném plameni grilujte 5 minut z obou stran. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s hráškovým pyré.

Poznámky

Pokrm ozdobte hrstí čerstvého hrášku, několika snítkami čerstvého kopru a pár lístky čerstvé máty.