Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bylinkový olej

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bylinkový olej

26 min 1 min Snadné 50 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

bazalka, petrzelova_nat, pazitka, olivovy-olej, sul

Instrukce

Připravte si větší mísu se studenou vodou.

Poté si nachystejte větší hrnec, naplňte ho do ½ vodou a přiveďte k varu. Až voda v hrnci začne vřít, vložte do ní všechny čerstvé bylinky a nechte je ve vroucí vodě spařit (stačí 30 sekund).

Následně bylinky vyjměte, dejte je do mísy se studenou vodou a nechte alespoň 10 minut chladnout.

Po vychladnutí bylinky důkladně sceďte, nasekejte je najemno a přemístěte do mixéru.

Poté k nim přidejte špetku soli a 2 lžíce z uvedeného množství olivového oleje a vše mixujte cca 1 minutu do co nejhladší konzistence. Po uvedené době do mixéru přilijte všechen zbývající olivový olej a celou směs mixujte na plný výkon alespoň 4 minuty.

Nyní si nachystejte uzavíratelnou sklenici, dejte přes ni jemné síto a do síta dejte bavlněnou utěrku. Přes toto síto následně do sklenice přeceďte všechnu směs z mixéru.

Přecezený olej skladujte na chladném místě, kde by měl vydržet až 1 rok.

Poznámky

- 1 bavlněná utěrka - 1 uzavíratelná sklenice (objem 750 ml)