Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Burrito

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Burrito

41 min 34 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

520 kcal 31g Bílkoviny 20g Tuky 49g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, hovezi, rajcata, oregano, mleta-paprika, rimsky-kmin, fazole-cervene, voda, salat-little-gem, celozrnne-tortilly, koriandr, recky-jogurt, sul, pepr

Instrukce

Ve větší pánvi si rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a česnek a vše opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

Následně do pánve přidejte mleté hovězí maso, důkladně ho rozmíchejte tak, aby se od sebe jednotlivé části oddělily a nevznikaly hrudky, a vše opékejte další 4 minuty.

Poté do pánve přidejte rajčatový protlak, oregano, mletou papriku, římský kmín, sůl a pepř a vše opékejte další 2 minuty na středním plameni.

Nakonec do pánve přidejte krájená rajčata z plechovky, předvařené fazole a 100 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte dusit 20–25 minut. Pokud vám směs i po této době bude připadat příliš řídká, nechte ji vařit ještě dalších cca 5 minut (tentokrát již bez pokličky).

Chvíli před koncem dušení masové směsi si nakrájejte zeleninu – rajčata nakrájejte najemno a římský salát na nudličky.

Následně si nahřejte tortillu: nachystejte si nepřilnavou pánev, nasucho ji rozehřejte na středním plameni, poté na pánev položte tortillu a nechte ji opékat 1 minutu z každé strany.

Do středu nahřáté tortilly navrstvěte v libovolném pořadí dušenou masovou směs, nakrájená rajčata, římský salát, čerstvý koriandr a řecký jogurt; nechte si přitom volné cca 3 cm od okrajů tortilly.

Až tortillu naplníte, zabalte ji – nejprve přehněte volné boční okraje tortilly směrem ke středu, poté uchopte ten okraj tortilly, který je nejblíže k vám, a směrem od něj tortillu zarolujte směrem k okraji protějšímu (cestou přitom zarolujete i přehnuté boční okraje).

Na závěr hotové burrito zabalte do alobalu