Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kostky s kešu ořechy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kostky s kešu ořechy

194 min 4 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

301 kcal 6g Bílkoviny 22g Tuky 21g Cukry

Suroviny

kesu-orechy, liskove-orechy, med, arasidove-maslo, kokosovy-olej, ryzove-pukance, slunecnicove-seminko, sul

Instrukce

Připravte si formu nebo hlubší zapékací nádobu (20 cm × 25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Kešu ořechy a lískové ořechy nasekejte nahrubo.

Nyní si nachystejte hrnec, dejte do něj med, kešu máslo (případně arašídové máslo), kokosový olej a špetku soli, zapněte pod hrncem střední ohřev, vezměte si metličku a směs v hrnci za stálého míchání zahřívejte 3–4 minuty, dokud se nerozpustí a nevznikne z ní hladká hmota. Poté vypněte ohřev, přidejte do hrnce nasekané kešu ořechy a lískové ořechy, burizony a slunečnicová semínka a celý obsah hrnce důkladně promíchejte.

Výslednou směs přemístěte do vyložené formy či zapékací nádoby, upěchujte ji vařečkou a následně dejte nádobu alespoň na 3 hodiny do lednice, aby hmota ztuhla.

Po ztuhnutí hmotu nakrájejte na 8 kostek a podávejte. Případně můžete kostky skladovat na suchém a chladném místě, kde vám vydrží cca 3–4 dny

Poznámky

*Burizony (čili pufovaná zrnka rýže) můžete v obchodech najít také pod názvem rýžové pukance – zejména právě tehdy, když se jedná o burizony neochucené.