Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Burgery s quinoou a fazolemi

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Burgery s quinoou a fazolemi

30 min 10 min Snadné 2 porce

Rozhodně nechceme pohoršit milovníky hovězího, ale tento fazolový burger považujeme za silnou konkurenci klasickým masovým burgerům.

Fazole, ovesné vločky a quinoa zaručí, že tělu poskytnete dostatek vlákniny na celý den a ještě si samozřejmě pochutnáte.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

750 kcal 47g Bílkoviny 16g Tuky 105g Cukry

Suroviny

quinoa, cerne-fazole, ovesne-vlocky, spenat, vejce, kari, tymian, celozrnna-zitna-bulka, sojaneza, rajcata, sul, pepr

Instrukce

Quinou si uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

Necháme ji vychladnout a poté k ní přimícháme fazole (scezené), ovesné vločky, na jemno nasekaný špenát a vejce.

Směs promícháme, přidáme kari, tymián a poté osolíme a opepříme podle chuti.

Rozpálíme si nepřilnavou pánev na středním plameni. Ze směsi vytvarujeme 2 větší placky.

Položíme je na rozpálenou pánev a pečeme z každé strany alespoň 4 minuty. Bulky rozřízneme a přidáme na chvilku opéct k burgerům. Z každé strany cca 1 minutu.

Namažeme bulky sójanézou, poklademe na ně plátky rajčat a nakonec vložíme burgery.

Servírujeme samostatně nebo se zeleninovým salátem.