Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Burger z červené čočky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Burger z červené čočky

30 min 20 min Snadné 4 porce

Kdo říká, že nejlepší burger je z hovězího, tak ještě neochutnal tyhle vegetariánské burgery z čočky. Červená čočka se sama rozvaří a díky tomu „těsto“ vytvoříte v jednom hrnci. Navíc se tenhle recept hodí ve chvíli, kdy zásob není moc. Uvidíte, že vás skvěle zasytí, aniž byste se cítili přeplnění.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

515 kcal 30g Bílkoviny 13g Tuky 70g Cukry

Suroviny

cervena-cocka, cibule, majoranka, sul, vejce, celozrnna-mouka, ovesne-vlocky, slunecnicovy-olej

Instrukce

Troubu předehřejte na 180°C.

Čočku propláchneme pod studenou vodou. Přemístíme ji do hrnce a zalijeme 600 ml vody a vaříme 12-15 minut doměkka.

Uvařenou čočku zceďte pomocí síta a nechte ji v něm chvilku vychladnout. Vychladlou čočku pak už můžete přemístit do mísy a promíchat ji s na drobno nasekanou cibulí, majoránkou, solí, moukou, vločkami a vejcem.

Vznikne vám kompaktní těsto, které by mělo jít tvarovat do karbanátků. Pokud je ještě příliš řídké, můžete těsto zaprášit moukou a pokud příliš tuhé, můžete přidat trošku mléka, nebo vajíčko na zředění.

Z těsta vytvarujte 10-12 karbanátků.

Vezměte si pánev a rozehřejte na ní 2 lžíce slunečnicového oleje. Na něm opečte karbanátky zhruba 2-3 minuty z každé stany.

Pánev i s opečenými karbanátky stáhněte z plotýnky a přemístěte ji do trouby, kde karbanátky dopečte. Stačí 10-11 minut při 180°C.