Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgurový salát z Blízkého východu

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bulgurový salát z Blízkého východu

40 min 10 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

180 kcal 9g Bílkoviny 5g Tuky 24g Cukry

Suroviny

petrzelova_nat, mata, bulgur, voda, citronova-stava, olivovy-olej, jarni_cibulka, rajcata

Instrukce

Nejprve si najemno nakrájejte petrželovou nať a mátu.

Následně dejte vařit bulgur: Nejdříve ho propláchněte, dejte do menšího hrnce a zalijte 150 ml vody. Poté do hrnce přidejte ½ celkového množství citronové šťávy a olivový olej a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu. Následně ztlumte plamen na střední stupeň a bulgur vařte 8–10 minut, dokud nevstřebá veškerou tekutinu.

Mezitím si najemno nakrájejte jarní cibulku a rajče nakrájejte na malé kostičky.

Po 8–10 minutách vaření vypněte ohřev, hrnec přiklopte pokličkou a bulgur v něm nechte ještě 4–5 minut odležet.

Následně bulgur přemístěte do větší mísy, přidejte k němu nakrájenou petrželovou nať, mátu, jarní cibulku, rajče, zbytek citronové šťávy a sůl a vše promíchejte. Mísu s výslednou směsí dejte do lednice a nechte alespoň 30 minut odležet.

Po uvedené době salát z lednice vyndejte, rozdělte ho na 3 porce a podávejte.