Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgurový salát s lilkem a sušenými rajčaty

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bulgurový salát s lilkem a sušenými rajčaty

30 min 15 min Snadné 2 porce

Náš favorit. Salát plný superpotravin s nádechem blízkovýchodních chutí. Výhodou kombinace bulguru a zeleniny je, že Vás příjemně zasytí, ale těžko vám z ní rozhodně nebude.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

446 kcal 14g Bílkoviny 16g Tuky 62g Cukry

Suroviny

bulgur, voda, lilek, olivovy-olej, susena-rajcata, cherry-rajcatka, petrzelova_nat, rukola, sul, pepr

Instrukce

Bulgur zalijte horkou vodou, osolte malou lžičkou soli a vařte na mírném plameni 10 minut. Dalších 5 minut jej nechejte pod pokličkou dojít, poté nakypřete vidličkou a nechejte zchladnout.

Lilek nakrájejte na kostičky.

Rozehřejte olivový olej a nakrájený lilek na něm na středním plameni orestujte. Pak jej přidejte k bulguru.

Sušená rajčata a cherry rajčátka nakrájejte na kostičky, petrželovou nať nasekejte najemno. Vše společně s rukolou promíchejte s uvařeným bulgurem.

Salát podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte olivový olej.

Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.

Poznámky

Salát můžete ozdobit několika černými olivami a pár lístky čerstvé petrželové natě.