Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgurový salát s kuřecím masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bulgurový salát s kuřecím masem

30 min 20 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

661 kcal 46g Bílkoviny 10g Tuky 99g Cukry

Suroviny

bulgur, rajcata, mata, bazalka, citronova-stava, med, olivovy-olej, kureci-maso, sul, pepr

Instrukce

Bulgur uvařte dle návodu na obalu, poté jej sceďte a zchlaďte pod studenou vodou.

Následně jej přemístěte do větší mísy, přidejte rajčata, mátu, bazalku, kůru a šťávu z 1 citronu, med, 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Poté bulgurový salát zabalte do potravinové fólie a dejte odležet do lednice.

Mezitím si na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve kuřecí nudličky, osolte je, opepřete a opékejte 5–6 minut na středním plameni.

Po orestování vypněte plamen a kuřecí nudličky podávejte s bulgurovým salátem

Poznámky

Pokud si pokrm připravujete dopředu, nechte maso vychladnout a společně se salátem z bulguru ho rovnoměrně rozdělte do plastových krabiček.