Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgurové rizoto s houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bulgurové rizoto s houbami

40 min 30 min Snadné 3 porce

Dostali jste chuť na rizoto, ale radši byste něco méně kalorického? Tak vyzkoušejte tohle rizoto z bulguru se zeleninou a houbami. Hravě si vystačíte s ingrediencemi ze spíže a samotná příprava vám půjde hravě od ruky. Za odměnu si dopřejete lehký oběd (nebo večeři) plný vlákniny a s minimem tuku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

371 kcal 10g Bílkoviny 11g Tuky 59g Cukry

Suroviny

houby, cibule, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, bulgur, hrasek, prepustene-maslo-ghee, sul, pepr

Instrukce

Houby namočte na 5–10 minut do teplé vody. Cibuli nakrájejte najemno.

V hrnci rozehřejte olivový olej a nakrájenou cibuli na něm na středním plameni orestujte. Až bude cibule zlátnout, přidejte vývar, bulgur a namočené houby a vařte cca 20 minut na mírném plameni. Do hrnce můžete přidat i vodu z hub.

Až bulgur změkne, přidejte hrášek nebo fazolové lusky a nechte ještě chvíli prohřát, aby byly všechny suroviny stejně teplé.

Nakonec dochuťte solí a pepřem a zjemněte přepuštěným máslem.

Poznámky

V houbařské sezóně využijte čerstvé houby.