Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgurové rizoto

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bulgurové rizoto

45 min 25 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

345 kcal 14g Bílkoviny 9g Tuky 52g Cukry

Suroviny

zeleninovy-vyvar, bulgur, houby, voda, prepustene-maslo-ghee, hrasek, sul, pepr

Instrukce

Zeleninový vývar nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, vsypte do hrnce bulgur, hrnec přiklopte pokličkou a bulgur vařte doměkka (potrvá to přibližně 20–25 minut).

Než se uvaří bulgur, připravte si houby: nejprve je namočte do 100 ml vody a nechte alespoň 10 minut odstát.

Poté houby sceďte, v pánvi si rozpusťte 1 lžíci přepuštěného másla, přidejte scezené houby a opékejte je 5–6 minut na středním plameni.

Opečené houby přimíchejte do uvařeného bulguru.

Následně si propláchněte horkou vodou mražený hrášek a přimíchejte ho do bulgurové směsi (pokud používáte předvařené fava fazole, přidejte je do směsi bez proplachování).

Hotové rizoto dochuťte solí a pepřem, rozdělte na 3 porce a podávejte.

Poznámky

Pokud je zrovna houbařská sezóna a máte doma pár kousků čerstvých hřibů, použijte je namísto sušených hub – hřiby stačí očistit, nakrájet na plátky a 3 minuty opékat na přepuštěném másle.