Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgur s houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bulgur s houbami

35 min 20 min Střední 2 porce

Zajištění dostatečného množství vlákniny v jídelníčku je nezbytností pro každý den. Hravě si s tím dokáže poradit surovina, jako je bulgur. Ten obsahuje kromě zmíněné vlákniny také důležité vitamíny a minerály. Zkuste si proto připravit tento recept na bulgur s houbami. Jako lehký oběd si ho můžete sbalit s sebou i do práce.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

521 kcal 15g Bílkoviny 17g Tuky 79g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, bulgur, houby, bobkovy-list, kmin, zeleninovy-vyvar, majoranka, balzamiko-ocet, sul, pepr

Instrukce

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a opékejte 1 minutu na středním plameni.

K cibuli přidejte nakrájený česnek a nechte rozvonět (cca ½ minuty).

Bulgur propláchněte a přidejte do hrnce spolu se sušenými houbami (i s vodou), bobkovým listem, kmínem, solí a pepřem. Přilijte vývar, hrnec přiklopte pokličkou a za občasného míchání nechte vařit cca 20 minut.

Nakonec směs ochuťte majoránkou a balzamikovým octem. Hotový bulgur s houbami rozdělte do 2 talířů a podávejte.

Poznámky

Bulgur můžete podávat také například s žampiony opečenými na másle se špetkou soli.