Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgur s domácím pestem a pečenými rajčaty

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bulgur s domácím pestem a pečenými rajčaty

66 min 46 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

399 kcal 11g Bílkoviny 15g Tuky 49g Cukry

Suroviny

bulgur, voda, bazalkove-pesto

Instrukce

Troubu předehřejte na 170 °C.

Bulgur nasypte do hrnce, zalijte 500 ml vody nebo vývaru, přiveďte k varu a vařte cca 6 minut při středním plameni. Poté bulgur odstavte z plotny a nechte 10 minut odstát pod pokličkou.

Cherry rajčátka umyjte, dejte do misky, zalijte olivovým olejem a přidejte rozmarýn se solí. Párkrát s miskou zatřeste, aby se rajčata ve směsi obalila.

Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj připravená rajčata a dejte je péct na 40 minut do trouby při 160–170 °C.

Nakonec bulgur smíchejte s pestem, pečenými rajčaty a rukolou.

Hotový bulgur osolte a opepřete dle chuti, rozdělte do 3 talířů a podávejte.

*Recept na pesto ze sušených rajčat nebo na bazalkové pesto naleznete zde na webu.