Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Buchtičky s krémem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Buchtičky s krémem

210 min 35 min Střední 5 porce

Dukátové buchtičky aneb buchtičky se šodó jsou v našich kuchyních jako doma už nějaký ten pátek. Jestli patříte mezi fanoušky této lahůdky, ale zároveň nechcete, aby vás hryzaly výčitky svědomí, nabízíme vám tuto verzi, která oblékla lehký fit kabátek.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

475 kcal 18g Bílkoviny 14g Tuky 65g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mleko, trtinovy-cukr, maslo, vejce, susene-drozdi, sul

Instrukce

Nejprve si ve větší míse smíchejte veškeré ingredience na těsto. Hněťte, dokud se ingredience nespojí a nevznikne hladké těsto. Poté mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte kynout v pokojové teplotě 2 hodiny nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Poté si připravte zapékací formu (ø 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Vál posypte 20 g mouky, vykynuté těsto na něj vyklopte a rozdělte jej na 20 stejně velkých dílků. Dílky tvarujte do kuliček a pokládejte je do připravené zapékací formy.

Takto připravené buchtičky nechte ještě 30 minut kynout ve formě. Přibližně 10 minut před koncem kynutí předehřejte troubu na 180 °C.

Následně formu vložte do předehřáté trouby a buchtičky pečte dozlatova při 170–180 °C 30–35 minut.

Mezitím si připravte krém. Do většího hrnce nalijte 250 ml mléka, přidejte med a vanilkový extrakt a na středním plameni přiveďte k varu. Zbylých 250 mléka nalijte do hlubší nádoby, přidejte vanilkový pudink v prášku a 2 žloutky. Vše rozšlehejte. Teplou směs z hrnce přilijte do nádoby, zamíchejte a vlijte zpátky do hrnce. Vařte cca 1 minutu na mírném až středním plameni, dokud pudink nezhoustne.

Upečené buchtičky rozdělte do jednotlivých talířů a každou porci před podáváním polijte připraveným krémem.