Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bublanina z kuskusu

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bublanina z kuskusu

95 min 45 min Střední 20 porce

Kuskus se zdaleka nemusí připravovat jen jako příloha k masu nebo jako součást výživného salátu. Výborně chutná také nasladko, jako například v bublanině. Tato verze bublaniny je navíc odlišná tím, že obsahuje švestky. Ochutnáte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

102 kcal 5g Bílkoviny 5g Tuky 9g Cukry

Suroviny

kuskus, voda, vejce, tvaroh, podmasli, kokosovy-olej, mandle, vanilkovy-extrakt, svestky

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech (20 cm × 20 cm) a vyložte ho pečicím papírem.

Kuskus dejte do větší mísy, zalijte cca 300 ml vroucí vody a dejte stranou.

Bílky si oddělte od žloutků.

V jiné středně velké míse smíchejte tvaroh, podmáslí, žloutky, kokosový olej, mandle a vanilkový extrakt.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Tvarohovou směs smíchejte s kuskusem a poté do ní pomocí špachtle opatrně zapracujte sníh.

Švestky vypeckujte a nakrájejte na plátky.

Polovinu hotového těsta nalijte na plech, navrch rozprostřete švestky a zalijte druhou polovinou těsta.

Pečte cca 40–45 minut při 170–180 °C.

Po upečení nechte vychladnout na mřížce (cca 20 minut) a nakrájejte na 20 stejných dílů.

Poznámky

Švestky lze také zaměnit za meruňky anebo namixovat (napůl). Po vychladnutí můžete celou bublaninu posypat sypkou stévií.