Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Brusinkový koláč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Brusinkový koláč

310 min 50 min Náročné 10 porce

Dopřejte si dnes dávku minerálů a vitamínů A, B, C tou nejpříjemnější formou – a to formou koláče! Tento brusinkový koláč krásně vypadá a do toho se také spolehlivě postará o vaše zdraví.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

383 kcal 9g Bílkoviny 26g Tuky 26g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, tvaroh, mandlove-mleko, ovesne-vlocky, celozrnna-mouka

Instrukce

Nachystejte si středně velkou mísu, dejte do ní 80 g kokosového oleje, polotučný tvaroh, mandlové mléko a ovesné vločky a vše smíchejte v těsto. Mísu s těstem přikryjte potravinovou fólií a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.

Přibližně 30 minut před koncem chlazení těsta si vezměte misku, dejte do ní sušené brusinky, zalijte je horkou vodou a nechte je namočené 1 hodinu.

Odleželé těsto vyndejte z lednice a 30 minut ho nechte v pokojové teplotě, aby změklo a lépe se tvarovalo.

Troubu dejte předehřívat na 190 °C, nachystejte si zapékací formu na koláč o průměru cca 25 cm a vyložte ji pečicím papírem.

Pomoučete si vál a těsto rozválejte. Rozválené těsto poté dejte do připravené formy a prsty ho rovnoměrně rozprostřete po celé její ploše i po okrajích.

Namočené brusinky zbavte vody, vezměte si větší mísu, vložte do ní scezené brusinky, vejce, 40 g kokosového oleje, vanilkový extrakt, vlašské ořechy, kokosový cukr a sůl a vše smíchejte. Vzniklou náplň poté rovnoměrně rozetřete na těsto ve formě.

Takto připravenou formu dejte do předehřáté trouby a pečte 45–50 minut při 180–190 °C.

Upečený koláč vyjměte z trouby, nechte chladnout ve formě alespoň 2 hodiny a poté podávejte.

Poznámky

Koláč můžete podávat s extra ovocem.