Ovocné koláče, to je vždy sázka na jistotu, která polahodí vašim chuťovým pohárkům! Pokud vás ale hryžou výčitky, že jste dostali zase chuť na něco sladkého, tak nemusí! V tomhle broskvovém koláči najdete totiž o mnoho víc vlákniny, minerálů, a dokonce i proteinů než v tom klasickém kupovaném, a to díky použitým surovinám. Jste zvědaví? Tak ho utíkejte vyzkoušet!

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Broskvový koláč
80 min
45 min
Snadné
10 porce
Recept
Výživové hodnoty
200 kcal
6g Bílkoviny
4g Tuky
34g Cukry
Suroviny
- 1 kg čerstvých broskví (vypeckovat a nakrájet na malé kostičky)
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- 150 g bílého jogurtu holandského typu (3,5 % tuku)
- 2× vejce velikosti M
- 1 lžíce řepkového oleje
- 70 g třtinového cukru krystal
- 100 g celozrnné pšeničné mouky hladké
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 6 g kypřicího prášku do pečiva
- 150 g polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného)
- 30 g třtinového cukru krystal (na posypání)