Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Broskvový koláč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Broskvový koláč

80 min 45 min Snadné 10 porce

Ovocné koláče, to je vždy sázka na jistotu, která polahodí vašim chuťovým pohárkům! Pokud vás ale hryžou výčitky, že jste dostali zase chuť na něco sladkého, tak nemusí! V tomhle broskvovém koláči najdete totiž o mnoho víc vlákniny, minerálů, a dokonce i proteinů než v tom klasickém kupovaném, a to díky použitým surovinám. Jste zvědaví? Tak ho utíkejte vyzkoušet!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

200 kcal 6g Bílkoviny 4g Tuky 34g Cukry

Suroviny

broskve, hrebicek, bily-jogurt, vejce, repkovy-olej, trtinovy-cukr, celozrnna-psenicna-mouka, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, mleko

Instrukce

Nejprve začněte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu (⌀ 25 cm), kterou vyložte pečicím papírem.

Ve středně velké míse smíchejte nakrájené broskve s mletým hřebíčkem.

Poté si připravte těsto: V menší míse smíchejte jogurt s 2 vejci a 1 lžící oleje. Přisypte 70 g cukru, obě mouky a prášek do pečiva a přilijte 150 ml mléka.

Ze směsi vymíchejte hladké těsto, které nalijte do formy. Po celé ploše poté rozprostřete broskve, rukou je mírně zatlačte do těsta a posypejte zbylým cukrem (30 g).

Formu vložte do trouby a těsto pečte dozlatova 40–45 minut při 175–180 °C.

Hotový koláč nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.

Poznámky

Koláč podávejte pokapaný jogurtem a medem.