Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Broskvová galette

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Broskvová galette

95 min 35 min Střední 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

301 kcal 5g Bílkoviny 20g Tuky 25g Cukry

Suroviny

broskve, vejce, med, xylitol

Instrukce

Do velké mísy prosejte špaldovou mouku. K mouce přidejte na kostky nakrájené vychlazené máslo, jablečný ocet, vodu, med a vejce. Směs zpracovávejte rukama tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí a máslo se nezačne rozpouštět.

Vzniklé těsto vyklopte na vál a pokud je potřeba, podsypte moukou. Z těsta vytvarujte kuličku, zabalte ji do potravinové fólie a dejte alespoň na 30 minut do lednice.

Troubu předehřejte na 180 °C a vál podsypte moukou. Vychlazené těsto vyndejte z lednice, propracujte rukama a vyválejte na pomoučeném vále do tvaru kruhu. Okraje těsta nezarovnávejte – nechte je roztřepené tak, jak jsou.

Doprostřed kruhu z těsta si udělejte pomyslnou značku otisknutím talíře o menším průměru, než má kruh. Podle otisknutého talíře pak skládejte na poloviny nakrájené broskve dovnitř kruhu. Okraje těsta ohněte směrem ke středu koláče, potřete je rozšlehaným vejcem a posypte plátky mandlí.

Plech vyložte pečicím papírem. Galette přemístěte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte při 170–180 °C 30–35 minut.

Do středu upečené galette přisypte hrst ostružin, pokapejte ji medem a okraje posypte xylitolem nebo sypkou stévií. Hotovou galette rozkrájejte na 12 kousků a podávejte.