Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Brokolicový quiche

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Brokolicový quiche

120 min 60 min Střední 8 porce

Pusťte do kuchyně chuť smyslné Francie a vyzkoušejte zaručeně povedený recept na zdravý brokolicový quiche. Výměnou kravského mléka za rostlinné nebo bezlaktózové z něj uděláte chutnou večeři vhodnou i pro ty, kteří trpí laktózovou intolerancí. Experimentujte s náplní a uvidíte, že pokaždé bude chutnat jinak. A hlavně skvěle.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

483 kcal 18g Bílkoviny 33g Tuky 28g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, prepustene-maslo-ghee, mleko, vejce, fazole, sul, pepr

Instrukce

Do větší mísy nasypte celozrnnou mouku.

Máslo rozpusťte, nalijte do menší misky, přidejte mléko, vejce, sůl a pepř a vyšlehejte. Tuto směs nalijte do mísy k celozrnné mouce.

Vypracujte těsto, zabalte jej do fólie a nechejte cca 30 minut odležet v ledničce.

Mezitím si uvařte brokolici: Do hrnce napusťte dostatečné množství vody, osolte ji a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte brokolici, plamen snižte na střední stupeň a uvařte ji doměkka (cca 10–15 minut).

Troubu předehřejte na 180 °C.

Připravte si kulatou formu (∅ 25 cm) a vymažte ji zbylým přepuštěným máslem nebo vyložte pečicím papírem.

Vychlazené těsto z ledničky propracujte a vyválejte z něj plát. Ten pomocí válečku přemístěte do připravené formy. Těsto natlačte do okrajů formy a dno propíchejte vidličkou.

Těsto je vhodné zatížit třeba fazolemi nebo cizrnou v suchém stavu: Na vyválené těsto do formy položte pečicí papír a fazole vysypejte na něj.

Dejte do trouby a pečte 12–14 minut při 170–180 °C. Poté z trouby vyjměte a odstraňte pečicí papír s fazolemi.

Těsto poklaďte uvařenou brokolicí.

V misce vyšlehejte smetanu s vejci. Poté k nim přimíchejte cottage, parmazán, sušená rajčata, sůl a pepř a touto směsí brokolici zalijte.

Quiche vraťte zpátky do trouby a pečte dalších 25–30 minut.

Hotový quiche nakrájejte na 8 dílů a podávejte.