Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Brokolicový dip

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Brokolicový dip

15 min 5 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

150 kcal 11g Bílkoviny 7g Tuky 8g Cukry

Suroviny

brokolice, cesnek, smetanovy-syr, tvaroh, citron, oregano, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si ve středně velkém hrnci na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu. Mezitím omyjte brokolici a rozeberte ji na malé růžičky. Jakmile začne voda vřít, vložte brokolicové růžičky do hrnce a vařte je 4–5 minut na silném plameni. Po uvaření brokolici sceďte a zchlaďte ve studené vodě. Zchlazenou brokolici přesuňte do větší mísy.

Nyní si oloupejte a najemno nastrouhejte česnek a přidejte ho do mísy k brokolici. Následně do mísy přidejte smetanový sýr, tvaroh, citronovou kůru, oregano, sůl a pepř a celý obsah mísy rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

Hotový dip můžete ihned podávat. Skladujte ho v uzavřené nádobě v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny.

Poznámky

Dip podávejte se zeleninovými hranolky nebo s celozrnným pečivem.