Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Brokolicové tots

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Brokolicové tots

40 min 25 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

183 kcal 10g Bílkoviny 9g Tuky 16g Cukry

Suroviny

brokolice, vejce, tymian, cibule, mozzarella, kukuricna-mouka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Brokolici vařte 1 minutu v osolené vroucí vodě, poté ji vyjměte a ihned zchlaďte pod studenou vodou.

Brokolici přemístěte do mixéru, přidejte k ní vejce, tymián, nakrájenou cibuli, mozzarellu, špetku soli a špetku pepře a vše rozmixujte dohladka.

Ke vzniklému těstu přimíchejte kukuřičnou mouku a tvarujte z něj menší kuličky nebo šišky (cca 25 kusů po 20 g). Šišky pokládejte na

plech vyložený pečicím papírem.

Až plech naplníte, přemístěte ho do předehřáté trouby a tots pečte 12 minut při 170–180 °C. Následně je otočte a pečte dalších 12–15 minut při stejné teplotě dozlatova.

Během pečení si připravte dip: česnek utřete a v misce ho smíchejte s řeckým jogurtem, kari, špetkou soli a špetkou pepře.

Před koncem pečení jednu šišku rozřízněte a podívejte se, zda není uvnitř ještě syrová – pokud bude, nechte tots v troubě ještě pár minut.

Pokud je upečená, vyndejte tots z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte s připraveným dipem.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Linda radí v případě hutnějšího těsta přidat 1–2 vejce, aby šly tots lépe tvarovat.