Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Brokolicové karbanátky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Brokolicové karbanátky

53 min 33 min Snadné 4 porce

Brokolice má zelenou nejen na podzim či na jaře, kdy potřebujeme naši imunitu posílit nejvíce. Dá se konzumovat během celého roku, a to v různých podobách. Dnes pro vás máme recept na brokolicové karbanátky, které si můžete připravit i s sebou do práce na druhý den.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

365 kcal 23g Bílkoviny 14g Tuky 35g Cukry

Suroviny

brokolice, brambor, parmazan, tvrdy-syr, spaldova-mouka, bramborovy_skrob, vejce, olivovy-olej, petrzelova_nat, muskatovy-orisek, kmin, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.

Mezitím si do větší mísy nastrouhejte uvařenou brokolici nahrubo a brambory, parmazán a eidam nastrouhejte najemno. Následně do mísy přidejte špaldovou mouku, bramborový škrob, vejce, 2 lžíce olivového oleje, najemno nasekanou hladkolistou petržel, mletý muškátový oříšek, mletý kmín, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Ze vzniklé směsi tvarujte na připravený plech karbanátky o průměru 7 cm a výšce cca 2 cm.

Jakmile takto zpracujete všechno těsto, vložte plech do trouby a karbanátky pečte 30–33 minut při 180–185 °C.

Hotové brokolicové karbanátky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Poznámky

Karbanátky můžete podávat teplé například s vařenými bramborami nebo i studené například se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem.