Brokolice má zelenou nejen na podzim či na jaře, kdy potřebujeme naši imunitu posílit nejvíce. Dá se konzumovat během celého roku, a to v různých podobách. Dnes pro vás máme recept na brokolicové karbanátky, které si můžete připravit i s sebou do práce na druhý den.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Brokolicové karbanátky
53 min
33 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
365 kcal
23g Bílkoviny
14g Tuky
35g Cukry
Suroviny
- 500 g brokolice (uvařit)
- 200 g syrových brambor varného typu B
- 50 g parmazánu
- 100 g sýra eidam (20 % tuku)
- 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1× vejce velikosti M
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 g natě čerstvé hladkolisté petržele (nasekat najemno)
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ lžičky mletého kmínu
- sůl
- pepř