Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Brokolicová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Brokolicová polévka

31 min 23 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

222 kcal 6g Bílkoviny 17g Tuky 12g Cukry

Suroviny

brokolice, olivovy-olej, cibule, zeleninovy-vyvar, muskatovy-orisek, smetana, smetanovy-syr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si očistěte brokolici a nakrájejte ji na malé růžičky.

Připravte si větší hrnec a rozehřejte v něm 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.

Jakmile je olej dostatečně rozehřátý, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

Poté k cibuli přidejte růžičky brokolice a společně opékejte další 2–3 minuty na středním plameni.

Následně obsah hrnce zalijte 800 ml zeleninového vývaru.

Směs ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 10–12 minut.

Jakmile je brokolice měkká, přidejte do hrnce smetanu a vše provařte ještě 3–5 minut.

Po provaření přidejte smetanový sýr a směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Hotovou brokolicovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Polévku lze servírovat s nasucho opečenými krutony z kváskového chleba. Dle chuti můžete před

podáváním polévku také pokapat sójovou smetanou a posypat klíčky řeřichy a slunečnicovými semínky.

TIP: Dle potřeby můžete polévku zamrazit v uzavíratelné plastové nádobě. Takto uskladněná polévka vydrží 3–5 měsíců