Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborový salát s jogurtem a jablky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborový salát s jogurtem a jablky

55 min 25 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

268 kcal 13g Bílkoviny 4g Tuky 42g Cukry

Suroviny

brambor, okurka, cibule, jablko, mrkev, vejce, recky-jogurt, hrasek, citron, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si alespoň 12 hodin předem uvařte brambory ve slupce: Dejte je do vody, osolte, vodu přiveďte k varu a brambory vařte 22–25 minut na mírném plameni. Jakmile budou brambory uvařené, sceďte je a nechte vychladnout.

Mezitím si připravte další ingredience: Okurky a bílou cibuli nakrájejte najemno, jablka nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm a mrkev a vejce nastrouhejte nahrubo.

Jakmile budou brambory zchladlé, oloupejte je, nakrájejte na kostky (také cca 1 cm × 1 cm) a vložte do větší mísy.

K bramborám následně přidejte řecký jogurt, hrášek, okurky, bílou cibuli, mrkev, citronovou šťávu, sůl, pepř, jablka a vejce a vše důkladně promíchejte.

Takto připravený salát nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici a poté podávejte.