Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborový salát s jogurtem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramborový salát s jogurtem

60 min 45 min Snadné 6 porce

S cibulí? Bez cibule? S jablkem? Bez jablka? Nechceme soutěžit s vaším rodinným receptem na bramborový salát, ale kdybyste přeci jen měli na Štědrý den chuť si dát salát bez majonézy, určitě vám nebude tak těžko a knoflík nebudete rozepínat už před začátkem Popelky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

492 kcal 24g Bílkoviny 7g Tuky 81g Cukry

Suroviny

brambor, celer, vejce, jablko, okurka, recky-jogurt, horcice, mrkev, hrasek, sul, pepr

Instrukce

Brambory očistěte od hlíny a nečistot, a i se slupkou dejte do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a brambory vařte ve slupce zhruba 40–45 minut na mírném plameni. Celer omyjte, nakrájejte na kostičky a dejte do hrnce s vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a celer vařte na středním plameni doměkka (potrvá to 10–15 minut). Vejce vložte do menšího kastrůlku s vodou a uvařte natvrdo (zhruba 9 minut).

Než se vše uvaří, nakrájejte si jablka a okurky na menší kostičky. Poté si v míse připravte zálivku smícháním bílého jogurtu, soli, pepře a hořčice připravte zálivku.

Vejce po uvaření ihned zchlaďte ve studené vodě (nejlépe s ledem) a po vychladnutí oloupejte. Uvařený celer sceďte, nechte vychladnout a poté nakrájejte na kostičky.

Jakmile se uvaří i brambory, sceďte je a zchlaďte studenou vodou, aby se lépe loupaly. Poté brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte do velké salátové mísy. Vychladlá natvrdo uvařená vejce nastrouhejte k bramborám a přidejte i ostatní ingredience – na kostičky nakrájená jablka, na kostičky nakrájené okurky, sterilovanou mrkev, sterilovaný hrášek a uvařený nakrájený celer. Vše promíchejte a nakonec přidejte připravenou zálivku.

Hotový bramborový salát nechte před podáváním odležet v lednici.

Poznámky

Salát připravte nejlépe den před Štědrým večerem, aby se všechny chutě propojily.