Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborový salát s červenou cibulí a koprem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramborový salát s červenou cibulí a koprem

50 min 30 min Snadné 4 porce

Bramborový salát najde své místo v každé domácnosti nejen o Vánocích. Zaručeně rádi děláte již léta ten svůj oblíbený. Pokud chcete ale přece jen vyzkoušet něco nového, jsme tu pro vás s receptem na bramborový salát s červenou cibulí a koprem. Dáte mu šanci?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

217 kcal 4g Bílkoviny 3g Tuky 33g Cukry

Suroviny

brambor, kopr, jarni_cibulka, cervena-cibule, citron, olivovy-olej, vinny-ocet, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si uvařte brambory ve slupce: Dejte je do vody, osolte, vodu přiveďte k varu a brambory vařte 20–30 minut (záleží na jejich velikosti) na středním plameni. Jakmile budou brambory uvařené, sceďte je a nechte alespoň 1 hodinu vychladnout.

Mezitím si najemno nasekejte kopr a najemno nakrájejte jarní cibulku. Červenou cibuli rozkrojte napůl a poté ji nakrájejte na tenké plátky. Vychladlé brambory následně nakrájejte i se slupkou na čtvrtky a vložte do větší mísy. Přidejte kopr, jarní cibulku, červenou cibuli, kůru z citronu, olivový olej a vinný ocet, dochuťte solí a pepřem a vše důkladně promíchejte.

Připravený salát nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici a poté podávejte.

Poznámky

Zkuste salát obměnit a místo kopru do něj najemno nakrájejte čerstvou petrželovou nať.