Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborový salát

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborový salát

43 min 23 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

224 kcal 14g Bílkoviny 7g Tuky 25g Cukry

Suroviny

brambor, vejce, pazitka, bily-jogurt, kureci-maso, fazolove-lusky, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte brambory a nakrájejte je na čtvrtiny.

Nakrájené brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vodu přiveďte na silném plameni k varu. Poté snižte plamen na střední a brambory vařte 18–22 minut (nebo dokud nezměknou).

Mezitím dejte vařit vejce: Dejte je do menšího kastrůlku, zalijte vodou a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, odstavte kastrůlek z plamene, přiklopte ho pokličkou a nechte 10–13 minut odstát. Poté slijte horkou vodu a vejce vložte do studené vody.

Než budou brambory a vejce hotové, nakrájejte si najemno pažitku a ve větší míse ji smíchejte s jogurtem, solí a pepřem. Poté si nakrájejte šunku na malé kostičky o rozměrech cca 1 cm × 1 cm a přidejte ji do mísy s jogurtovou směsí.

Až se dovaří brambory, přidejte k nim do hrnce fazolové lusky a vše vařte ještě 15–30 sekund na středním plameni.

Poté celý obsah hrnce sceďte, propláchněte pod studenou vodou a přidejte do mísy k jogurtové směsi.

Uvařená vejce oloupejte, nakrájejte na šestiny a přimíchejte do mísy k ostatním ingrediencím.

Hotový bramborový salát dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 misek a podávejte.

Poznámky

Bílý jogurt můžete z poloviny nahradit zakysanou smetanou.