
Autor: Mandimu • 0 minut čtení
Bramborový krém s řeřichovým pestem
41 min
21 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
254 kcal
6g Bílkoviny
16g Tuky
21g Cukry
Suroviny
- 400 g brambor varného typu A
- 70 g bílé cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 700 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 100 g lučiny
- 70 ml smetany na vaření 12%
- pepř
- 60 g řeřichy
- 30 g čerstvé bazalky
- 30 g lískových ořechů
- 60 ml vody
- sůl
- 1× citronová šťáva
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g květáku
- 30 ml vody
- sůl
- 200 g brambor varného typu B (v syrovém stavu)
- 100 g bílé cibule
- pepř
- 10 g másla
- 400 ml zeleninového vývaru
- 150 ml polotučného mléka
- 1× kůra z 1 citronu
- 20 g lískových ořechů
- sůl
- pepř