Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborový krém s řeřichovým pestem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborový krém s řeřichovým pestem

41 min 21 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

254 kcal 6g Bílkoviny 16g Tuky 21g Cukry

Suroviny

brambor, cibule, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, vinny-ocet, smetana, pepr

Instrukce

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte najemno.

Následně si připravte větší hrnec, na středním plameni v něm rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájené brambory i cibuli a vše opékejte 5–6 minut na středním plameni. Poté do hrnce přidejte zeleninový vývar a vinný ocet, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 12–15 minut na středním plameni do změknutí brambor.

Mezitím si připravte pesto: nachystejte si vyšší mixovací nádobu, dejte do ní výhonky řeřichy, 60 ml vody, sůl a pepř, vezměte si tyčový mixér a celý obsah nádoby rozmixujte dohladka. Výslednou směs přemístěte do misky a uložte zatím do lednice.

Až se dovaří zeleninová směs v hrnci, vypněte ohřev, obsah hrnce podle chuti opepřete a poté ho rozmixujte tyčovým mixérem. Do rozmixované směsi přidejte lučinu a smetanu a vše ještě jednou důkladně promixujte, aby vznikl hladký krém.

Ten následně rozdělte do 4 talířů, každou porci pokapejte vychlazeným řeřichovým pestem a podávejte.