Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborový guláš z červené čočky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborový guláš z červené čočky

51 min 31 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

386 kcal 18g Bílkoviny 7g Tuky 64g Cukry

Suroviny

brambor, cibule, repkovy-olej, mleta-paprika, kmin, cervena-cocka, voda, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky o velikosti cca 1 cm × 1 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo.

Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 2 lžíce řepkového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 4–5 minut. Následně přidejte nakrájený česnek, mletou papriku a mletý kmín a vše opékejte dalších 30–60 sekund na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte brambory, čočku a 1,7 l vody, zvyšte plamen na silný stupeň a celou směs přiveďte k varu.

Následně opět snižte plamen na střední a směs nechte vařit, dokud nebudou brambory měkké a čočka rozvařená (potrvá to 20–25 minut). Chvíli před koncem vaření si najemno nasekejte petrželovou nať.

Hotový guláš odstavte z plamene a dochuťte solí a pepřem. Nakonec do guláše přimíchejte nasekanou petrželovou nať a podávejte.

Poznámky

Guláš podávejte s natvrdo uvařeným vejcem a zakysanou smetanou.