Zkoušeli jste již někdy vegetariánskou verzi guláše? Pokud ne, tak máte jedinečnou příležitost. Maso v tomto receptu skvěle nahradí cizrna s žampiony. A i když zrovna nejste příznivcem vegetariánské stravy, jako malé zpestření vašeho jídelníčku bude fungovat tento pokrm dokonale.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Bramborový guláš s žampiony a cizrnou
39 min
35 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
311 kcal
10g Bílkoviny
12g Tuky
37g Cukry
Suroviny
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g bílé cibule (nakrájet najemno)
- 400 g syrových brambor varného typu B (oloupat a nakrájet na cca 1cm kostičky)
- 200 g čerstvých hnědých žampionů (nakrájet na čtvrtky)
- 1 stroužek česneku (nasekat najemno)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce mleté uzené papriky (lze nahradit i mletou sladkou)
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 ml rajčatového pyré
- smetana na vaření (12 % tuku)
- 240 g cizrny z konzervy (scedit)
- 10 g čerstvé pažitky (nasekat najemno)
- sůl
- pepř