Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborový guláš s žampiony a cizrnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramborový guláš s žampiony a cizrnou

39 min 35 min Snadné 4 porce

Zkoušeli jste již někdy vegetariánskou verzi guláše? Pokud ne, tak máte jedinečnou příležitost. Maso v tomto receptu skvěle nahradí cizrna s žampiony. A i když zrovna nejste příznivcem vegetariánské stravy, jako malé zpestření vašeho jídelníčku bude fungovat tento pokrm dokonale.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

311 kcal 10g Bílkoviny 12g Tuky 37g Cukry

Suroviny

slunecnicovy-olej, cibule, brambor, zampiony, cesnek, kmin, mleta-paprika, rajcata, zeleninovy-vyvar, smetana, cizrna, pazitka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje.

Jakmile je olej rozpálený, do hrnce přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 4–5 minut na středním plameni.

Do hrnce s opečenou cibulí přidejte na kostičky nakrájené brambory, na čtvrtiny nakrájené žampiony, najemno nasekaný česnek a mletý kmín a vše opékejte 5–6 minut na středním plameni. Poté přidejte mletou papriku a rajčatový protlak. Vše promíchejte a opékejte ještě další 2 minuty.

Následně obsah hrnce zalijte 500 ml zeleninového vývaru, přidejte rajčatové pyré a směs osolte a opepřete. Hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte 15–17 minut na středním plameni, dokud nezměknou brambory.

Jakmile jsou brambory měkké, do hrnce přilijte 100 ml smetany a přisypte scezenou cizrnu. Směs promíchejte a provařte ještě 4 minuty na středním plameni v odkrytém hrnci.

Jakmile je bramborový guláš provařený, vypněte plamen, guláš rozdělte do 4 talířů, posypte jej najemno nasekanou čerstvou pažitkou a podávejte.