Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborovohoubový guláš

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborovohoubový guláš

37 min 32 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

417 kcal 14g Bílkoviny 18g Tuky 44g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, zampiony, brambor, rajcata, kmin, mleta-paprika, houby, cesnek, zeleninovy-vyvar, cizrna, sojova-smetana, majoranka, sul, pepr

Instrukce

Na středním plameni rozpalte větší hrnec s olivovým olejem.

Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte ji na středním plameni 4–5 minut.

Následně přidejte žampiony a brambory a restujte dalších 5 minut.

Po orestování do hrnce přidejte rajčatový protlak, kmín, sladkou papriku, sušené houby a česnek, důkladně promíchejte, zalijte vývarem a nakonec přidejte sůl a pepř.

Směs přiklopte pokličkou a vařte na středním plameni 15–17 minut, dokud brambory nezměknou.

Jakmile budou brambory měkké, přidejte do hrnce cizrnu, smetanu a sušenou majoránku a vše společně provařte 5 minut na středním plameni.

Po provaření dochuťte solí a pepřem, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Guláš můžete před podáváním ozdobit najemno nasekanou čerstvou pažitkou.